tirsdag den 15. november 2016

Glæden af strikkede strømper

Siden sommerens start har jeg været bidt af at strikke strømper, og mit lager af strømpegarn vokser med stædighed. Der er simpelthen så mange flotte strømpegarner! Måske jeg en dag skulle vise mit strømpegarnslager frem?

Som du måske har læst i gårsdagens blogindlæg, følger jeg forskellige video podcaster og er medlem af deres ravelry grupper. Nogle af podcaster afholder Knit alongs med emner hver måned man strikker/hækler ud fra, og jeg har deltaget i en del af dem siden foråret. Selvfølgeligt har jeg strikket strømper hver gang; det er et hurtigt projekt, og mit mål til senest næste vinter er (jeg når det næppe i år), at have en skuffe fyldt med hjemmestrikkede strømper, således at jeg ikke behøver de købte længere. Jeg synes det er utrolig lækkert om efteråret, vinteren og tidlig forår at have hjemmestrikkede strømper på. 

Hjemmestrikkede strømper må gerne være farverige og i forskellige mønstre - der findes jo et hav af det, når man også er glad for engelske opskrifter! Jeg har eksperimenteret lidt med forskellige hælopskrifter og har endelig fundet en favorit, jeg kan bare ikke huske, hvad den hedder. Jeg vil også eksperimentere lidt med opskrifter til tæerne, der er jeg indtil videre ikke 100% tilfreds. Efter jeg har haft strømperne på et par gange, kan indtagninger til tåen (båndindtagning) blive lidt løst, og det er ærgerligt. 
Indtil videre har jeg ikke kastet mig ud i de vilde strømpemønstre, men både strømper med snoninger og flerfarvestrik står på min liste. Jeg har også en egen strømpeopskrift i hovedet, som jeg har planer om at føre ud i løbet af denne vinter - og jeg glæder mig!

I løbet af de sidste par måneder har jeg strikket følgende strømper:


Jeg har deltaget i The Knitting Broomstick's KAL "Vikings" i juli, og her strikkede jeg Voolenvine's Favorite Socks. Både Voolenvine og The Knitting Broomstick kommer fra USA, og er to af mine favorit video podcaster. Garnet er Nordlys fra Viking of Norway i farve nr. 940 - første, men bestemt ikke sidste gang jeg strikker i dette garn. Virkelig flot farveforløb og mega blødt garn!


I august/september deltog jeg i "Gilmore Girls" KAL'en, også hos The Knitting Broomstick. Det blev til et par Blyantstrømper - jer, der kender serien, ved hvorfor ;-) De blev strikket i strømpegarnet fra Mayflower, undtagen det pinke i starten, hvilket er et garn fra USA - Ancient Arts Yarn mener jeg det hedder. Jeg byttede mig til det for lidt over 1 år siden.


I oktober, igen hos The Knitting Broomstick, deltog jeg i KAL'en "A Discovery of Witches" - det er bogtrilogien fra Deborah Harkness om hekse, vampyrer og en spændende historie. Jeg kendte ikke bøgerne i forvejen, så jeg købte dem som lydbøger (perfekte at strikke til imens!) og strikkede disse strømper - jeg er blevet bidt af lydbøgerne og super glade for strømperne. De er strikket i Hedgehog Fibres Sock i farven "Eclipse", hvilket betyder formørkelse. Denne farve er en "Club" indfarvning, dvs. man skal have været tilmeldt klubben for at kunne få denne specielle farve, som ikke gentages igen. Hvis du endnu ikke kender Hedgehog Fibres Sock, ja, så er det altså virkelig lækkert og luksuriøst! Det håndindfarves i Cork, Irland, og er derfor noget dyrere end strømpegarnet fra de store producenter. For at passe lidt på garnet, har jeg valgt et billigere strømpegarn til hæl og tå - her slides strømperne jo mest. Garnet til hæl og tå er fra Super Best supermarkedet. Opskriften har jeg ikke, jeg slog 72 m op, strikkede oppefra og ned til tåen, indtil den passede en skostørrelse 37.


Jeg nåede faktisk at strikke 2 par strømper til "A Discovery of Witches" KAL'en - de her strømper har samme hæl og tå, som strømperne på billedet foroven, og er ellers strikket i Hedgehog Fibres Twist Sock, ligeså lækkert, som det andet strømpegarn, men her er det af Bluefaced Leicesteruld og ikke merinould. Det er også en klubindfarvning - "Fiesta" - hvilket jo betyder Festival, som en af hovedpersonerne trilogien holder meget af - Halloween. Opskriften er Favorite Socks fra Voolenvine.


I august deltog jeg i en "Unicorn" KAL hos Vooelnvine. Det blev til disse strømper i det håndindfarvede strømpegarn fra Dublin Dye i farven "Kaleidoscope", som jeg købte tidligere på året. Den gule kontrastfarve er Mayflowers strømpegarn, som jeg i starten af sommeren har plantefarvet med Padderok (= Horsetail). Farverne i strømpegarnet fra Dublin Dye og mit eget plantefarvede garn mindede mig om Unicorns farver. En opskrift har jeg heller ikke brugt, 72 m blev slået op og jeg fortsatte i rib: 3 r, 1 vr; tåen er en båndtå og lukket af med "Kitchener Stitch".

Lige nu har jeg 3 par strømper på strømpepindene (ja, dem har jeg også fået et lille lager af..) - et par strømper til min søster til julegave, og 2 par til mig - jeg keder mig ikke!

Er du også vildt med strømper? Hvad er din favorit strømpeopskrift og yndlings strømpegarn?


4 kommentarer :

 1. Jeg vil gerne være god til at strikke strømper, men det går langsomt for andre projekter trænger sig hele tiden på

  SvarSlet
 2. De er mega fede de strømper de ligner bestemt ikke billige strømper :-)

  SvarSlet
 3. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 4. Selv om det er billige strømper er jeg vild med dem!

  SvarSlet