søndag den 13. november 2016

Bølgede Luffer i Hamelton Tweed 1

*** Dette er et sponsoreret indlæg i samarbejde med emooto.dk - indholdet og ordene i indlægget er aldeles mine egne! Links i blogindlægget er ingen affiliate links.***


For et par dage siden blev jeg færdig med mit teststrik af garnet Hamelton Tweed 1 fra BC Garn for online garnbutikken Emooto


Min konklusion er, at Hamelton Tweed 1 er et super lækkert garn, som er perfekt til efterårs- og vinterstrik - både til de små strikkeprojekter, som huer, luffer og håndledsvarmere, og bestemt også til de større strikkeprojekter, som sjaler og trøjer.

Lidt mere om garnet:
Hamelton Tweed 1 består af 90 % uld og 10 % viscose, hvilket gør garnet både blødt og mere slidstærkt end ren uld. Tweed i garnet er smukt og ikke overdreven, som passer, ifølge mig, ret godt til efterårets farver. Jeg har valgt en yndlingsfarve, grøn hx14. Garnet anbefales at blive strikket på pind 4,5 - 5,5 og løbelængden på Hamelton Tweed 1 er ca. 100 meter per 50 gram.

Og hvad har jeg så strikket?

Efter jeg indgik samarbejdet om at teststrikke Hamelton Tweed 1 var jeg ikke ret meget i tvivl om, at jeg vil strikke mig et par luffer til efteråret. På Ravelry fandt jeg gratisopskriften Corrugated Mittens - Bølgede Luffer - som jeg straks gik i gang med, da jeg modtog garnet. 
Jeg har strikket lufferne, som opskriften anbefalede, på pind 4. Det passer fint med Hamelton Tweed 1; jeg tror faktisk, at resultatet ville ikke have været lige så godt på en større pind. Lufferne er blevet tætte, men ikke for stramme. 
I stedet for at strikke 12 omgange rib har jeg dog valgt at strikke 17 omgange - der er ikke noget mere irriterende om efteråret eller vinteren, end hvis kulden trækker ind i ærmerne. Og ved lidt eftertanke nu, kunne ribben faktisk godt have været endnu længere.

Efter jeg var færdig med udtagelsen til tommelfingeren, har jeg strikket til i alt 8 mønsterrapporter, efterfulgt af 2 omgange glatstrik inden indtagelsen og aflukning. Undervejs havde jeg flere gange prøvet lufferne, således at de hverken blev for små eller store. Til mine bølgede luffer har jeg brugt sølle 55 gram Hamelton Tweed 1! Jeg har vist ret små hænder.. Nu er de vaskede, klare til brug, og stadig lige så bløde.

Hvis du nu også overvejer at strikke et par luffer til dig til vinteren, er 2 nøgler garn nok til det.  
Og hvis du skynder dig, kan du indtil 30. november få 30 % rabat på Hamelton Tweed 1 lige her hos emooto og vælge blandt 23 forskellige farver.


Hamelton Tweed; BC Garn; strik; handsker; luffer


Det er planen at strikke de resterende 95 gram Hamelton Tweed 1 til en matchende hue, men det må blive efter julegavestrik er færdig.

Jeg ønsker jer alle en fantastisk søndag!

Ingen kommentarer :

Send en kommentar